Viewer Counter

Followers

Kata-kata peransang..

Terimalah CINTA itu dengan hati yang lapang dan nikmati lah ia sementara masih ada...

Jadikan lah hati kamu seperti batu, apabila dilantun dgn sesuatu, lnsg tdk memberi kesan kpdnya, malah melantun semula ke arah yg melantun..Jgn jd kan hati seperti jeli, apabila ia dilantun sesuatu, terus menusuk msk ke dlm nya...lalu meninggalkan kesan kekal bt slama2nya...

Sunday, October 4, 2009

akibat nk menunjuk2.....


ha..ni 1 cite klakar yg sy nk cite kat korang sume..alkisahnye berbunyi cmni..ari ni sy kna g pejabat sbb bos srh dtg..nk smbg bt testing yg tergendala semlm...so, betemankan kak erin, kak ra harris kitorg pun g la opis..jd, oleh sbb mse yg bergerak terlampau pnts, kitorg pun bercdg la nk g mkn kat boulevard..lgpun dah nk mghrib..nk g bank skali, ambik duit..rncg pnya rancang, sy pun ckp la nk g mkn kat kfc..nk bli set "x-meal" sbb iklan dlm tv tu ckp, setiap pembelian set tu akan dpt satu kete volkswagen dgn percuma..jd ader pluang la nk menunjuk2 kat kak awien yg sy dah dpt dah kete tu..nk bg dia jeles...sbb dia pun mgidam gak nk kete tu...

sampai jer sane, sy terus pilih set x-meal...disbbkan sume pekerja kat sini terdiri dr golongan OKU (bisu), sy pun tunjuk2 jer la ape yg nk mkn..ske sgt hati ni bile dia tny, nk kete jenis ape n kaler aper..sy pun tnjk la nk kaler putih..tgk jer kat mesin cashier tu "RM17.80"...la, apesal mhl sgt ni...detik hati kecil sy..kan set x-meal tu 11.90 jer..kete pun percuma..jd berlaku la 1 perbincgn ranck ngan kak yg kejer cashier tu..ssh btul nk berkomunikasi ngan diorg ni..last2 pas dia tunjuk gmbr kat katalog tu, bru la sy ni phm yg dgn "setiap pembelian set x-meal, dpt bli kete tu ngan harga rm5.90"..laaa...ptt la mhl ..nyesal la plak bli kete tu...kna byr jgk rupenye..

erm, x per la..bleh gok jd kenang2an kan..ni mgkin blasan Allah kat sy, sbb beria2 sgt nk kete tu sbb tunjuk2 kat kak win..haha...kan dah kna kat diri sendiri....otw blk tu, terdetik jgk dlm hati ni.."padan muka aku"...

ha..ni la kete yg dimaksudkan tu..


p/s : jauhi la sifat menunjuk2, sbb nnt kite jgk yg akan terkena..hehe... sori yer kak win...

16 comments on "akibat nk menunjuk2....."

Anonymous said...

Ahaha tu la faziey xder benda yg free...

-Tent-

myLovepatzi on October 4, 2009 at 8:21 PM said...

tu la..sedih sy...bru nk nunjuk2 ke kak win...rupe nye kna bli jgk..baik bli kete mainan biase jer kan..lg murah...

Anonymous said...

Tu la nk nunjuk sngt...kan da kne...ehehehe

(^_^)

-Tent-

myLovepatzi on October 4, 2009 at 8:35 PM said...

erm..x per la...pasni x boh dah ader niat gitu..insaf dah sy..;-(

shidah on October 4, 2009 at 9:06 PM said...

fazi...
msk toilet pom bebyr tau...
hhahahhaha

myLovepatzi on October 4, 2009 at 9:10 PM said...

haha..tu la shidah...x sangka2 la bnda ni leh jd kat sy ptg ni..tp kalu pikir2,klakar jgk kan..haha..

myranaqi on October 5, 2009 at 10:14 AM said...

hhaha...
2 ar nk nunjuk sgt ke k.awin 2..
k.awin dh ada kete ar....
hahahah..

Tengku Norazuwin Binti Che Ku Zangi on October 5, 2009 at 10:26 AM said...

doh alang-alang beli kasi kat sy terus la...buleh wak hiasan pameran dlm kete sy..hahha..cian kat awk gara2 nak jeles kan sy..hehhehe

Seteguh_Karang on October 5, 2009 at 10:51 AM said...

Xpelah pazi...ingtlah itu kenangan kita bersama.. ingt keta kfc..ingtlah sy ngan arih n kak erin.

~amy liana8886~ on October 5, 2009 at 10:55 AM said...

hahaha..ada gok niat jahat awk tu faziey..tgk rilek je..hehe..tu la nk nunjuk syg ke kak kesayangan awk tu..huhu...

myLovepatzi on October 5, 2009 at 11:38 AM said...

miera==>haha..tau dah miera..tp dia pun ader ckp,nk gak kete tu..nk bt perhiasan kat dlm kete dia..tu yg sy nk jeleskan dia tu..hehe...

kak win==>x nk la kasi kat k.win..tu kete kenangan..sy kna la smpan..kalu k.win nk, kite g bli ptg ni plak eh..hehe..

kak ra==>yer la k.ra..kelmarin tu btul2 kngan manis kite bertiga yg x leh sy lupekan..mmg la klakar..tp hepi kan..hehe..

amy==>haha..bkn serius sgt pun mie..tp gitu la..skali skala nk jeleskan dia jgk...

Azan Subuh on October 5, 2009 at 1:04 PM said...

long nak tumpang naik kete tu leh??bawakla long naik kete tu gi round2 KL.haha.

myLovepatzi on October 5, 2009 at 2:43 PM said...

haha..perli nmpak...kete ni org nk bg hadiah kat ariff..mst dia ske...

Anonymous said...

Ariff aner tu?..ehehe
baik wii ke sye...

-Tent-

myLovepatzi on October 5, 2009 at 4:51 PM said...

haha...ariff mane lg kalu x hariff fitrie...hehe..awk x leh main dh kete2 ni..kan awk beso dah..kna bli kete btul dh..bleh ajak sy g jln2 skali...hehe..

Anonymous said...

ehehe...nk tgu kter sye lmbt lg ler... (^_^)

-Tent-

Related Posts with Thumbnails

My Facebook

Myself

Myself

My Baby

My Baby
 

myLovepatzi Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Blogger Template Gallery