Viewer Counter

Followers

Kata-kata peransang..

Terimalah CINTA itu dengan hati yang lapang dan nikmati lah ia sementara masih ada...

Jadikan lah hati kamu seperti batu, apabila dilantun dgn sesuatu, lnsg tdk memberi kesan kpdnya, malah melantun semula ke arah yg melantun..Jgn jd kan hati seperti jeli, apabila ia dilantun sesuatu, terus menusuk msk ke dlm nya...lalu meninggalkan kesan kekal bt slama2nya...

Friday, October 30, 2009

Jodoh & pertemuan...

2 comments
sekadar renungan...ayat2 dlm gmbr ni bt sy terfikir sejenak...
mmg btul, stiap pertemuan, pasti ader perpisahan..
agak pahit utk kite telan...
lbh2 lg kalu org tu ialah insan yg paling kite syg...
n byk knangan dicipta slama bersama nye..
pasti agak ssh utk kite cari pengganti nye..

NAMUN....

kite sharusnya bersyukur....
dgn ader nye perpisahan..
kite akan lbh trs tabah utk mencari sinar kbhagiaan...
krn stiap ujian yg diberikan kpd kite..
pasti ader hikmah disebaliknye...



Jom layaann..

0 comments
lagu yg bertakhta di hati sy skrg ni...hehe..best sgt2 lagu ni...btul2 tangkap leleh..syahdu...so, korang try la dgr..layaaaaannnnnnn....

Screen -Bintang kasih sayang
video

Thursday, October 29, 2009

cupcakes..

3 comments
tgh hari ni dpt hadiah cupcake dr kak jue softlakes smpena besday dia..hehe..cntik..smpai rase syg nk mkn...

dlm kenangan...

6 comments
namaku "abu".."aku" dijaga oleh tuanku bernama faziey..aku menjd teman tdo tuanku stiap mlm di atas tilam tuanku..kat umah ni, aku mempuyai 2 org tmn baik..diorg tu ialah "baby" n "babu" (haha...sori miera..x tau nama baby awk ape)..kitorg ni sgt istimewa pd tuan kitorg sbb kitorg ni ialah pemberian istimewa dr pkwe tuan kitrog sejak duk kat sentul ni..jd kitrg slalu la berkmpl same2..nk2 time tuan aku n geng2 dia duk borak2...bhgia sgt aku rase mse tu...

1 hari tu.."aku" dpt tau, tuan"babu" dah kna pindah kejer kat ganu..jd tggl la "aku" n "baby" jer lg kat umah ni..."aku" sedih.."aku" dah khlngan kwn ku..tp" aku" tahu, tuanku lg sedih sbb kwn baik dia dah pindah..sbb tuan aku n 2 org kwn dia ni knl dr zmn kolej lg smpai la skrg....

skrg, tggl la "aku" ngan "baby"...tp bru2 ni, "aku" dgr2 tuan baby pun dah kna pindah kat ganu..erm, "aku" brtmbh la sedih..skrg, kami bertiga dh kna berpisah..duk jauh2..tp x per la, demi nk tmnkan tuanku, "aku" kna kuat.."aku tahu" tuanku mempuyai tggjwb nk cri rezeki...tp "aku" ttp sedih..skrg ni "aku" dah bersendirian...

p/s : crite ni didedikasikan utk umiey n miera...smoga pershbtn kite kkl smpai bile2..syg awk sume!!!...duk ganu tu, jgn la lupe kat sy n syue erk..rajin2 la mlawat kitorg...


slamat berjuang sahabatku...

4 comments
slmt tinggal kwn2 ku..hurm, sedih wase..mggu ni sy khilangan kwn lg..3 org lak tu..2 drpd nyer housemate n roomate..yg sorg lg ofismate..sape lg kalu bkn umiey, kak ra n pieya..diorg ni dpt kejer baru kat ganu...erm, pasni dpt la diorg berbakti kat ngeri sendiri kan...hrp2 sume akan ok..


pd 3 org ni, sy ader ucapan2 utk korg...
  • slamat berjuang utk menempuhi kerjaya bru..
  • smoga sukses sokmo
  • mtk maaf byk2 andai slama kite knl ni, byk slh n silap sy kat korg..
  • mtk halalkan semuanya..
  • slalu la update blog n facebook korg erk (dpt gok tau berite terbaru psl korg)
  • nk kawen jgn lupe la jmpt...
  • n moga ikatan pershbtn ini berkekalan smpai bile2...smpan la semua kngan2 kite yerk..
sedih ttp sedih..tp yg pergi ttp pergi...kna trima ngan hati terbuka..

Wednesday, October 28, 2009

Seminar di Mimos...

0 comments
28/10/09 -Gmbr2 kenangan sy spjng mengikuti Seminar Usability Testing,kat Mimos,Pj..bersama kak win, kak ba, harris n our bos, Mr.Shahrul..

kad peserta yg kitorg dpt pas daftar diri...
bergmbr di level 1 di bngunan Mimos
awek2 bunga...di dpn kauter pertanyaan mimos...bersama kak receptionist Mimos...aksi pas mjlis bersurai...c0baan ambik gmbr sendiri...dlm dewan seminar...last skali...of course la myself, penulis blog ni...huhu..
harap2 pasni dpt g lg seminar cmni..nk2 kalu g ramai2...lg la best...

Monday, October 26, 2009

lawatan ke DarWa..

2 comments
~Sabtu~
~24/10/09~
~Rumah Perlindungan Wanita(Darul Wardah - x ingt lokasi dia kat mane)~

best sgt sbb dpt pegi kat sini..sbb dpt beramah mesra n bergotong royong bersama penghuni..hrp lenkali dpt g lg..hehe..

Friday, October 23, 2009

HEpi BedDay kak Win...

6 comments
23/10/82..tarikh keramat bt insan yg bernama Tengku Norazuwin bt Cik Ku Zangi krn tlh slmt lahir ker dunia ini...hak2...

mcm biase la..smlm kitorg bt surprise utk kak win..kitorg bg dia hadiah lipas tau...siap letak dlm kotak n balut2 ngan reben lg..hak2...ooo..slama ni dia slalu buli n knakan kitorg..smlm giliran dia plak kna...haha...rasekan la kak win..kami bls dndm plak kat kak win..kalakr lak tgk muka kak win time tkt...hehe..yg penting enjoy....

ok..hbs part semlm..ari ni kite smbg lg knakan dia...hehe..ari ni jer ader kan..sbb dia x ley mrh2...so, for 4 kak win, spesel to you...gmbr candid2 kak win yg sblm ni x pernah dilihat oleh sape2...hak2...klik pd gmbr utk paparan yg lbh jelas...

haha..comel kan..sume gmbr2 diambil secara tdk diketahui oleh besday girl...hehe...jgn mrh...

so, ucapan bt kak win..SLAMAT HARI LAHIR ke-27..mcm biase la:
  • smoga pnjg umur
  • mrh rezeki
  • smoga pasni jd bdk baik2 n matang
  • smoga tercapa impian kak win nk jd "Org terkaya di Malaysia n dunia"
  • friendship 4 ever n ever
  • n plng penting cpt2 la dpt jdh
ni plak gmbr2 kite berdua yg tlh di edit utk mggmbrkan kite ni spsng "kekasih" yg romantika..haha...simpn la utk knangan yer...

huhu...skali lg EPI BESDAY...n jgn mrh!!! :-)


Thursday, October 22, 2009

Slamat berangkat,tok...

0 comments
slamat berangkat,tok..ari ni, 22/10, tok(mak kpd ayah) berangkat ke Mekkah utk tunaikan haji..smoga Allah berikan tok nikmat kesihatan yg baik n slamt pergi n slamat pulang..smoga semua urusan berjalan lancar..n doaku bt semua jemaah haji yg lain, smoga slmt semuanya..Amiiinnn...

jutaan kemaafan ku pohon..

6 comments
slm kemaafan..tu la yg dpt sy pohon dr kwn2...sy tau slama beberapa ari lps yg byk diamkan diri..sy byk berubah..tp tu bkn bermkna sy nk gdh ngan sume org..n sy pun x berdendam ngan sape2...tp sy perlukan mse tu bersendirian..sy perlu cri identiti diri yg sbnr..x perlu lah sy citekan aper mslh yg membelenggu diri sy slama ni kat sini, ckp la sy sorg jer yg tau..byk perkara yg perlu sy pikirkan blk utk kebaikan diri sy ni..ape pun, ari ni sy rase sy dah ok utk berdpn ngan sume org...hati sy pun dah tenang..sbb tu sy tkr layout blog sy ni..sbb sy nk lupekan ape yg berlaku lps2 n nk mulakan kehidupan yg bru..time kasih pd kwn2 yg x pts2 bg nasihat pd sy,terutama nye kak erin..byk nasihat yg berguna yg sy dpt dr dia..walaupun sy diam mencuka, namun dia ttp berani nk tgr n bg seribu nsht pd sy...mgkn krn dia, mood sy pun dah ok...time kasih byk2 kak erin...n alot of thnks pd insan istimewa sy, walaupun hbgn kami ader terganggu disbbkan perangai sy ni, tp dia ttp sbr ngan kerenah sy ni n x pts2 bg smgt...thnks a lot..

bt kawan2, skali lg jutaan kemaafan dipohonkan jika ader yg terasa ati dgn sume ni...sy cuma insan biase yg x ckp sempurna...

Wednesday, October 14, 2009

Rezeki kfc dr harris.......

6 comments
Mrh rezeki ari ni..hehe..ari ni rase untung sgt2 sbb office mate (harris) blanja mkn..decide punye decide, so kitrg g la mkn kat KFC Giant Gombak..ramai sgt antra kami yg nk bli kete kfc tu...smpai jer sane, kitorg pun order la menu yg nk dimakan..so, tmph la Set X-Meal (Deluxe)..dlm sejam gok duk lepak2 sane...


ni la harris yg dimaksudkan tu..hehe...

kete yg di beli ngan set x-meal td..ni pun harris yg bg...
skrg dah ader 2 buah kete..hehe.....
p/s : kpd harris tu, time kasih byk2 sbb blnja mkn td..ader rezeki, blnja lg erk..jasamu dikenang..hehe......

terjah Menara KL...

5 comments
semlm, 13/10/09- sy, umie n kak awien g jln2 sekitar kl...mse tu bru pas antr kak erin..so,discuss punyer discuss nk g jln mane pastu, kitrog berpakat la nk g Menara Kl...lame dah sbnrnye nk g sini, rase nk tgk sgt tapak menara ni..yer la..duk 1 thn dah kl, tp asyik dr jauh jer tgk batang menara tu..jd nk tgk la plak tapak kat bwh dia cmner kan...

smpai jer kat pintu msk, kitorg x brani sgt nk msk sbnrnye...tkt kna byr mhl2..yer la..kitorg pun ngah pokai mse ni...dibuatnyer 50 sorg kna, naye la..last2 pas tgk signboard tu, dia ckp rm4.62 je sbuah kereta..tp kalu msk dlm 15 minit pertama percuma la...

smpai sane dh dkt2 kul 10..byk kiosk2 yg dh ttp...org pun x ramai mane...x per la..asalkan dpt tgk menara KL tu dr jarak dkt pun dh ckp..cntik sgt..btul2 rase truja...so, kitorg pun ape lg..bt la sessi penggmbran utk dijadikan bukti...

di pintu msk manara...
berlatar blkg kan Menara KL

pameran sempana Deepavali.....

air mineral yg dijual....

tong smpah "nanas"...
dpn umah haiwan...

ni plak video Menara KL berubah kaler...cntik.....
video

p/s : time kasih kak win cz sudi bwk sy jln2 naik myvi merah tu...hehe...

Friday, October 9, 2009

gud bye kak izan...

3 comments
last day with kak izan kat softlakes...huhu..sedih rasenye...kelmarin (08-10-09) merupakan ari last kak izan bersama kami, Geng2 QA..walaupun kak izan ni bru lg join QA, tapi bile dia dah resign, kami ttp rase kehilangannye..dia yg paling senior antra kami...kelmarin, geng2 usrah bt mjlis skit utk dia..jd, x der la sedih sgt disaat2 kak izan nk tinggalkan kami..

bersama kak izan...

erm..kalu kak izan bc entry ni, sy doakan agar kak izan akan dpt kejer yg lebih bgs lg pasni..n hrp2 kak izan akan berjaya dlm idup sbg anak, isteri, ibu n pekerja yg baik..kalu ader mse, kite akn berjumpe lg..n harap2 kak izan x lupe la kat kami kat sini n kenangan2 yg pernah kite lalui bersama kat Softlakes ni...kami akan sentiasa merindui gelak tawa n keletah kak izan...miss u so much!!!

Wednesday, October 7, 2009

gud luck utk ecah...

4 comments
Gud luck ecah!!...ari ni merupakan ari pertama bdk2 form3 ambik exam PMR..same la ngan adik sy ni..dia akan ambik 9 subjek start ari ni smpai la mggu dpn..

pesanan bt ecah...smga dpt jwb sume soalan n dpt bt yg terbaik..kami skeluarga sntiasa mendoakan kejayaan ecah...

n kpd sume yg ader adik or spupu2 yg ambik PMR gak ari ni, mari la kite same2 doakan kejayaan mereka dlm exam ni..smoga sumenye berjalan ngan lncr..Amiiinn....

Sunday, October 4, 2009

akibat nk menunjuk2.....

16 comments
ha..ni 1 cite klakar yg sy nk cite kat korang sume..alkisahnye berbunyi cmni..ari ni sy kna g pejabat sbb bos srh dtg..nk smbg bt testing yg tergendala semlm...so, betemankan kak erin, kak ra harris kitorg pun g la opis..jd, oleh sbb mse yg bergerak terlampau pnts, kitorg pun bercdg la nk g mkn kat boulevard..lgpun dah nk mghrib..nk g bank skali, ambik duit..rncg pnya rancang, sy pun ckp la nk g mkn kat kfc..nk bli set "x-meal" sbb iklan dlm tv tu ckp, setiap pembelian set tu akan dpt satu kete volkswagen dgn percuma..jd ader pluang la nk menunjuk2 kat kak awien yg sy dah dpt dah kete tu..nk bg dia jeles...sbb dia pun mgidam gak nk kete tu...

sampai jer sane, sy terus pilih set x-meal...disbbkan sume pekerja kat sini terdiri dr golongan OKU (bisu), sy pun tunjuk2 jer la ape yg nk mkn..ske sgt hati ni bile dia tny, nk kete jenis ape n kaler aper..sy pun tnjk la nk kaler putih..tgk jer kat mesin cashier tu "RM17.80"...la, apesal mhl sgt ni...detik hati kecil sy..kan set x-meal tu 11.90 jer..kete pun percuma..jd berlaku la 1 perbincgn ranck ngan kak yg kejer cashier tu..ssh btul nk berkomunikasi ngan diorg ni..last2 pas dia tunjuk gmbr kat katalog tu, bru la sy ni phm yg dgn "setiap pembelian set x-meal, dpt bli kete tu ngan harga rm5.90"..laaa...ptt la mhl ..nyesal la plak bli kete tu...kna byr jgk rupenye..

erm, x per la..bleh gok jd kenang2an kan..ni mgkin blasan Allah kat sy, sbb beria2 sgt nk kete tu sbb tunjuk2 kat kak win..haha...kan dah kna kat diri sendiri....otw blk tu, terdetik jgk dlm hati ni.."padan muka aku"...

ha..ni la kete yg dimaksudkan tu..


p/s : jauhi la sifat menunjuk2, sbb nnt kite jgk yg akan terkena..hehe... sori yer kak win...

Saturday, October 3, 2009

di saat diri keseorangan...

4 comments
ari ni kna dtg ofis lg..erm, pelik btul..website tgh dlm proses "pembikinan", tp dah kna wat testing..adoiii la...pening btul kpala pikirkan hal ni..mmg la byk "bugs" yg akan jumpe..jd knaper perlu terburu2 nk bt mse ni kan???erm, x dpt sy bygkan kalu mse ni sy ngah duk bercuti kat umah..siap bleh tdo lame2 lg..yer la..sejak pg td lg ujan asyik trn x henti2, mmg la sdp tdo..best tuuuu...namun atas arahan bos, terpksa la sy gagahkan diri ini utk bgn..

janji ngan bos, kul 11 nk g..tp atas sbb tertentu, akhirnye kul 11.40 gak bru bleh smpai kat opis ni..kropok goreng yg house mate goreng td pun x smpat sy jamah..ingtkan dah lwt sgt..on the way dtg kejer ni, dr jauh lg sy terpandang seorg amoi ni jln sensorg..usia dia pun mgkn dlm 50 an kot..kbetulan sy pun jln sorg2..so, kitorg wat x tau jer la..smpai jer silisih, tetibe tgn dia tersentuh dgn tgn sy..smpai sy leh rase gelang yg dia pkai tu..tp dia ttp wat x tau n jln trs jerk..smpai kan sy nk mtk maaf pun x smpt...kelu utk berkata2..ooo...mcm tu rupenye khdpn org kl ni eh..bt hal masing2..smpai jd kes cmtu pun still wat x tau lg...pening lg bt kali kedua..lain la org ganu..dr jauh pun dah nmpak senyuman..

ni yg bt sy jd mkin rindu suasana duk ganu..ahhhhh...smpai bile ni sy harus hidup kat kl ni..sy nk blk...nk bina life blk kat ngeri tercinta tu...sume ader..family pun dkt..kejer ooo kejer..dtg la kamu disaat sy amat memerlukan ni...ya Allah, makbulkan lah semua doa2 ku slama ini..kdg2 idup kat sini sgt mencabar, smpai ada kalanya sy sndiri pun x phm......

p/s : sori..artikel ni ditulis utk luahan ati je..tetibe jer bnda ni bermain dlm fikiran sy mse ni...bkn utk tujuan pape...

Friday, October 2, 2009

Siapa sahabat sejati mu??

11 comments

Sahabat sejati
...

Saya pasti tentu setiap daripada kita mempuny
ai kawan. Kalau tidak kawan karib, kawan biasa-biasa. Ini adalah naluri manusia. Kita diciptakan untuk untuk saling bersosial dan berkomunikasi sesama sendiri. Cuba bayangkan hidup ini tanpa sesiapa untuk kita bercakap dan bermain? Tentu sunyi sepi, bukan.

Ada pula yang menghadapi masalah dalam mencari kawan dan hubungan itu sendiri. Kadang-kadang apabila kita berbuat baik kepada kawan, tidak pernah langsung diendahkan dan dihargai. Ada pula yang menikam dari belakang. Harapkan pagar, pagar makan padi. Kawan jenis ini tidak berkualiti.

Semua orang ada kawan. Semua orang juga bole
h menjadi kawan. Namun, bolehkah kita menjadi seorang kawan yang baik? Seorang kawan yang membantu kawannya yang lain tatkala dalam kesusahan.

Ada orang kata, kawan yang baik adalah yan
g meneman di saat tawa dan tangis. Benar sama sekali. Itu adalah kawan yang sejati. Itu adalah sahabat. Orang yang boleh kita harapkan dalam apa jua keadaan. Teman tempat untuk meluahkan segala perasaan, isi hati yang terpendam dalam ruang yang tersembunyi.

Setiap daripada kita boleh menjadi kawan sejati. Bukan kawan rapat, tetapi kawan yang sejati. Berkualiti. Namun sudah tentunya tidak semua orang yang memilih perkara sedemikian. Bila kawan ditimpa kesusahan, masing-masing hilangkan diri. Bila kawan tidak sealiran, tidak mahu bersantai bersama dan rasa malas hendak berbicara.

Bukanlah susah menjadi seorang kawan sejati
. Kawan yang berkualiti dan ikhlas didalam perhubungan tersebut. Mari kita renungkan diri;

Adakah anda seorang kawan sejati?

sumber : http://kalamfikir.blogdrive.com


bile bc artikel ni, tringat lak kat 3 org ni..diaorg
la sbht sejati sy dr dulu smpai la skrg...

1. Apih
  • kwn sek yg kenal sejak tgkatn 4..
  • umur sebaya
  • skrg ni praktikal di telekom hiliran..
  • anak bongsu..
  • duk kat pasir pnjg, ganu..


2. Ikhram
  • juga adik angkat sy
  • knl dr thn 2005 mse blajar kolej
  • umur 20
  • anak ketiga dlm family
  • duk kat kota bharu, klate.
3. farhan
  • knl dr thn 2005 gak..kwn sekolej..
  • umur sebaya
  • anak sulong
  • skrg ni kejer di sykt swasta kat kl
  • duk kat bahau ngeri 9...

p/s : semoga persahabtn kita akan kekal smpai bile2..syg korang sume..

Related Posts with Thumbnails

My Facebook

Myself

Myself

My Baby

My Baby
 

myLovepatzi Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Blogger Template Gallery