Viewer Counter

Followers

Kata-kata peransang..

Terimalah CINTA itu dengan hati yang lapang dan nikmati lah ia sementara masih ada...

Jadikan lah hati kamu seperti batu, apabila dilantun dgn sesuatu, lnsg tdk memberi kesan kpdnya, malah melantun semula ke arah yg melantun..Jgn jd kan hati seperti jeli, apabila ia dilantun sesuatu, terus menusuk msk ke dlm nya...lalu meninggalkan kesan kekal bt slama2nya...

Wednesday, May 20, 2009

batuk menyerang lg......

4 comments

batuk...batuk..batuk...x ilang pun lg...dr 2 mggu lepas dh...mcm2 ubat yg sy dah cube..tp ttp x ilang...mule2 ubat woods,pastu cap kelapa laut afrika...nk perabis 1 sudu tiap2 ari tu punye la ssh...mmg x sdp lngsg la..

last2 sakit tu dah sakit smpai ke dada...mmg ssh la nk nafas..batuk jer,mst sakit dada....akhirnye g la jgk klinik...dia bg la ubat..sdp skit dr ubt yg bli kat kdai2 tu.....pas amal mkn ubat tu,alhamdulillah..dah mkin kurang dh nmpaknyer...
pasni kna jga mkn la...tkt kna jangkitan kuman lg...hehe.....

Monday, May 11, 2009

Makna sebuah lukisan....

2 comments

lukisan ni paling bermakna buat sy..sbb adik ketiga yg lukiskan utk sy...mse tu dia hepi sgt2 mse sy pertama kali blk dr kl ke kg kat ganu...jd,utk tunjukkan perasaan dia tu,dia hadiahkan sy lukisan ni..yg dilukis dlm paint...siap lukis kaler ijau lg....mse tu cuma kami berempat jer yg ader kat umah.....hehe...


ni la adik sy tu....kak idah namanye....angah syg kamu sgt2......

Mr.Zero Mini

5 comments
Mse ari last ESQ tu sy bli Mr.Zero...ntah la..dr ari pertama lg rase nk memiliki patung ni...comel sgt2...akhirnyer dpt la memiliki jgk...hehe...sy pun x tau knaper hati ni minat sgt2 ngan patung2 mainan...tgk jer maner2 yg comel...mesti rase nk bli.......ikuti cerita di bawah ini....


"aku seekor maskot sebuah training..aku digelar mr.zero...pada suati hari,ketika tuanku menghadiri sebuah training di hotel flamingo,aku dibawa sekali untuk dijual...jd sampai jer kat sna,aku dipamerkan bersama kawan2 ku..aku dilebelkan dengan harga rm15...dan diikat dengan reben yg berwarna ijau...berbeza skali ngan kwn2 ku yg diikat ngan warna lain seperti pink,biru n peach....saiz ku kecil dibandingkan dengan kwn2ku yg lain...

pada hari terakhir training tuan ku,aku masih rase gelisah kerana masih lg tidak dibeli oleh sesiapa pun...lalu aku berdoa,agar aku dipertemukan dengan tuan baru ku kerana sudah letih dibawa kesana dan kemari...apabila jam menunjukkan jam 5 petang, dtg seorg gadis yg memakai baju jurung bewarna ijau datang menghampiri kaunter penjualan...dia dtg membelek2ku...kate nyer dia sukakan warna ijau..jd dia mengambil ku dan terus membeli ku...mse tu,aku dpt mengenali namanye melalui kad nama yg dipakai..bru la aku tau tuanku kini bernama fazilah....


se sampainyer di rumah,tuanku memperkenalkan aku kepada kwn2 di rumahnye..kelihatan dia begitu gembira dapat memperolehi aku...aku diletakkan di tepi dinding untuk tujuan fotografi...hehe....


sejurus selepas itu,tuan baru ku itu memperkenalkan aku dengan kwn2 se spesis ngan aku...wah...byk nyer...tuan baru ku rupa2 nyer pencinta bear...aku begitu gmbira skali dengan kehidupanku sekarang...yg ditemani adik beradik yg berlainan jenis...saiz ku jauh lebih kecil dari mereka...lantas aku diberi nama "mr.zero mini" oleh tuan ku...


kini,aku berasa gembira bersama kehidupanbaru ku...smoga aku dan tuan ku akan mendapat kebahagiaan selalu....amiiinnnn....."

Kenanganku di ESQ....

2 comments
8,9,10 mei..tarikh yg penting dlm idup sy...kat sini, bermula la smgt baru dlm hidupku...sy dah slamat menghadiri ESQ training ka Hotel Flamingo,Ampang....mmg best giler la training ni...btul2 bt sume org insaf....kitorg bertolak dlm kul 7 lebih..n blk lak kul 7 mlm..slama 3 ari....

Demi Matahari dan sinarnya dipagi hari....
Demi bulan apabila ia mengiringi.....
Demi siang hari bila melahirkan cahayanya.......
Demi malam apabila ia menutupi.....
Demi langit dan seluruh binaanNya.......
Demi bumi dan seluruh hamparanyaNya.....
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaanNya.....

haa......ni la ayat pling glemer dr Pak Legisan Sugimin..sume org suke ikut ayat ni....hehe..tp dalam byk2 ayat dia...lg 1 yg sy suke....mcm ni.."istighfar...mohon la pd Allah"...ayat tu akan sy pegang smpai bile2....mmg seronok la training mcm ni....rase nk g lg kalu ader pluang....

ari pertama tu...x dpt nk ambik gmbr...sbb tepon tggl kat umah..
ari kedua ESQ 165 bru leh ambik....

bersama kak awin spnjg masa.....

ni lak gmbr kwn2ku.......kak izan dan kak jihah...peneman kitorg time mkn...

ni lak time kitorg naik bas nk blk....

ina ngan kak ba.....

msk hari kedua ESQ....

ni lak kwn2 yg pling sy syg....


mkn time....

paper pun...training ni mmg best....Go3...fight3...win3....ESQ 165 angkatan 32...

*sori byk2 yer kwn2....sy uploadkan gmbr korg tnpa permission dulu...* ;-)

Seharian di EPF.....

0 comments
tanggal 7 mei 2009,sy ditugaskan utk ke EPF jln raja laut....bt kejer utk create user utk register majikan...pg tu,g la ngan kak ba...naik teksi...sampai jer saner,zul plak x dtg2 lg...x leh msk la...erm..last2 bile kak aimy tu smpai ,kitorg pun naik la lif same2 ngan dia...

ok..dah kul 11 lbh ni...kitorg pun start la wat kejer yg diamanahkan...laptop k.ba ni plak ader problem nk connect ker internet...pas sume nyer settle,kitog pun trskan wat kejer blk...kak ajan pun smpai la ngan cik azlie pas tu...

tgh hari tu,kitorg pun g mkn kat DBKL....lauk2 kat situ pun dah nk hbs..sbb kitorg trn lwt...jd ambik jer la pape yg ader.....x sangka la sume skali rm3.5o..cm x percaya jer...hehe.....

erm dah kul 5.30 lbh ni...kejer plak byk nyer lg x siap...sume 100 org user..yg dah siap bru 20 org lebih..zul pun ckp,x per...bt dulu..sy tggu...jd kna la wat smpai mghrb...dlm kul 8.40 tu,kitorg pun kuar la dr opis epf...nk ke tmpt parking kete tu,smpat lg kitorg bergmbr2 same2...hehe...

ni ngan kak ajan..dkt pintu nk msk ker kaunter perkhidmatan....

ni plak ngan kak ba.....

ni plak ngan kak ajan lg...nk ke pintu tmpt parking kete......

apepun...akhir skali.....trima kasih byk2 buat...

kak ajan....sbb bg pinjam laptop...
kak ba....sbb tolong create user utk group 1......
mr.zul....sbb sggp tggu kitorg wat kejer n sudi tumpangkan kitorg naik myvi merah yg cantik tu.....

smpai jer kat sentul boulvard..sggh mkn jap....pastu terus jer blk umah........letihnyer.........:-(

Wednesday, May 6, 2009

Peneman tido ku....

0 comments
erm...nk cite pe lg eh...oh yer...ader lg 1 knangan manis masa blk ganu ni...dpt anak lg sekor..hasil mrajuk...kaler ijau...hehe...jd skrg ni anak dah ader 3 ekor...sume comel2 n kiut2...jd peneman tido ku tiap2 mlm...

ni anak kedua ku,abu....

ni plak abu ngan abg....

ha...ni la anak terbaru tu....kami namakan dia ni "baby" sbb dia ni kecik dr abg2 dia,pastu nmpak comel jer...lgpun bear kaler ijau ni jarang leh jumpe kat kdai2 kan...hehe

ni la adik bradik kandung...si abu n baby...comel kan...

SELAMAT HARI LAHIR PAK!!!

0 comments
mlm 30 april, sy blk ganu lg...naik bas sani...erm,rindunyer kat kg halaman..sampai tu,terus jer mak,pak n ariff sampai...jemput sy bwk blk umah..byk btul cite yg leh citekan pada mak...nmpak cm diorg hepi jer sambut kepulangan anak kedua diorg ni...hehe...

pas jer azan subuh, ader mse lg nk main2 ngan ariff...dah gemuk dah dia skrg...comel kan...pastu tmn mak g pasar,bli brg2 dpr,sy pun ape lg, tido la smpai ker tgh hari..pnt sgt kan..dah x leh dah nk bukak mata...


tgh hari tu,mak kejutkan srh bgn n sembhyang..katenye ptg ni nk g smbt besday pak yg ke 51..erm,bestnyer...jd kami pun bertolak la ke bndar..cri kdai kek yg bukak..mklum la ari tu ari jumaat..so,cri punye cri,jeng3..jumpe la kedai kek sweeden..kat tepi PSi tu...bli la kek kat pak sebijik.
mse dalam kedai kek tu plak,adik2 plak kennang kat topeng yg jual kat kdai tu...ish2...bdk2 ni...nk x nk,kna la bli jgk kat diorg..msk jer kete,trs jer pkai...nakal btul aksi2 diorg ni...

pas
tu kitorg trs ke kfc bt buruk...bli2 mknan,trs blk umah...celebrate besday pak... HEPI BESADAY PAK!!!!

Related Posts with Thumbnails

My Facebook

Myself

Myself

My Baby

My Baby
 

myLovepatzi Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Blogger Template Gallery